Smo družinsko podjetje, ki ga je leta 1984 ustanovil g. Maksimiljan Mikl v takratni domači avtomobilski garaži.

Začelo se je pri izdelavi nožev za papirno in lesno industrijo. Leta 1985 smo bili prvo podjetje v takratni Jugoslaviji, ki je začelo brusiti diamantno orodje (PKD orodje) za obdelavo bakra, stekla in marmorja. Tako se je nadaljevalo še kakšna tri leta, nato je počasi prišel lasten razvoj diamantnih (PKD) nožev, najprej za obdelavo bakra in stekla, nato za struženje Aluminija. Počasi smo napredovali tudi v razvoju diamantnega (PKD) orodja oziroma rezkarjev, ki so jih uporabljali pri izdelavi smuči v tedaj in še danes vsem znanemu podjetju ELAN.

Tako nas je sam razvoj trga pripeljal do tega, da smo se razvijali in širili naprej. Leta 1998 smo pridobili nov stroj za brušenje diamantnega (PKD) orodja, dve leti kasneje pa žično erozijo, ki nam je pomagala pri začetku izdelave oblikovnih diamantnih (PKD) nožev.

Nato pa nas je leta 2001 zapustil moj oče in ustanovitelj podjetja, g. Maksimiljan, zato sva se  s sestro Alenko odločila nadaljevati smernice, ki jih je zastavil, in tako nadaljevati s tradicijo in načrtovanimi cilji. Po težjem začetku smo leta 2006 kupili prvi stroj za izdelavo in brušenje trdokovinskega orodja, najprej za izdelavo samih držal za PKD orodja, nato za obdelavo in brušenje trdokovinskih rezkarjev za rezkanje železa. Širitev podjetja, tako strojev kot zaposlenih, je zahtevala tudi večje prostore, zato smo leta 2009 zgradili lastne prostore, v katerih od takrat naprej poteka naša proizvodnja in poslovanje.

V primeru kakršnegakoli vprašanja vas prosimo, da nas kontaktirajte.