Smo družinsko podjetje, ki ga je leta 1984 ustanovil g. Maksimiljan Mikl v takratni domači garaži za avtomobil.

Začelo se je pri izdelavi nožev za papirno in lesno industrijo. Leta 1985 smo bili prvo podjetje v takratni Jugoslaviji, katero je začelo brusiti diamantno orodje (PKD orodje) za obdelavo bakra, stekla in marmorja. Tako se je nadaljevalo še kakšna tri leta, nato je počasi prišel lasten razvoj diamantnih (PKD) nožev, najprej za obdelavo bakra in stekla, nato za struženje Aluminija. Počasi smo napredovali tudi v razvoju diamantnega (PKD) orodja oziroma rezkarjev, ki so jih uporabljali pri izdelavi smuči, takrat in še vedno, vsem znanemu podjetju ELAN.

Tako nas je sam razvoj in trg pripeljal do tega, da smo se razvijali in širili naprej. Leta 1998, smo pridobili nov stroj za brušenje diamantnega (PKD) orodja, dve leti kasneje pa žično erozijo, katera nam je pomagala pri začetku izdelave oblikovnih diamantnih (PKD) nožev.

Nato pa se je leta 2001 zgodila tragedija, tako za podjetje, kot za nas družino, ki nas je vse zelo prizadela. Zapustil nas je oče, ustanovitelj in nam zelo pomembna oseba, g. Maksimiljan. Postavljeni smo bili pred veliko odločitev, zapreti podjetje ali nadaljevati smernice, ki jih je zastavil. Zato sva leta 2001 s sestro Alenko prevzela podjetje in nadaljevala s tradicijo in načrtom, ki ga je zastavil najin oče. Začetki so bili težki, a smo se pogumno in vztrajno širili najprej. Tako smo leta 2006 kupili prvi stroj za izdelavo in brušenje trdokovinskega orodja. Najprej za izdelavo samih držal za PKD orodja, nato z obdelavo in brušenje trdokovinskih rezkarjev za rezkanje železa. Širitev podjetja, tako strojev kot zaposlenih, je zahtevala tudi večje prostore. Odločili smo se za velik korak in leta 2009 zgradili lastne prostore, v katerih od takrat naprej poteka naša proizvodnja.

Vsak dan prinese nove izzive, ki jih s sodelavci skušamo kar najbolj uspešno in kvalitetno rešiti.

V primero kakeršnega koli uprašanja vas prosimo da nas kontaktirajte!